Рада зробила крок, аби позбавити "Сім'ю" прибутку від касових апаратів

Середа, 18 березня 2015, 16:44

Народні депутати підтримали в першому читанні законопроект щодо застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг.

За відповідне рішення проголосували 238 народних обранців, повідомляє "Укрінформ".

Як зазначається у пояснювальній записці до законопроекту №1088, документом пропонується звільнити суб'єктів господарювання від обов'язку щоденно друкувати на реєстраторах розрахункових операцій фіскальні звітні чеки і забезпечувати їх зберігання у книгах обліку розрахункових операцій в разі подання контрольної стрічки в електронному вигляді.

Також законопроектом планується скасувати вимоги щодо обов'язкової наявності цінника на товар у грошовій формі, вилучити норми щодо обліку товарних запасів, визначити відповідальність виробників, постачальників та сервісних центрів за порушення вимог закону.

Реклама:

Крім того, також пропонується запровадити компенсатори суб'єктам господарювання за придбання модемів або реєстраторів розрахункових операцій, що створюють контрольну стрічку в електронній формі, й заборонити вимагати посвідчення особи для купівлі-продажу іноземної валюти.

Депутат від "Блоку Петра Порошенка" Оксана Продан під час доповіді з даного законопроекту зауважила, що він сприятиме демонополізації застосування касових апаратів.

Як відомо, фірма "Сайкон Холдінгс ЛТД" відома як співзасновник ТОВ "Інтерплат" – однієї з двох компаній, які в результаті "касової реформи" Сергія Арбузова та Олександра Клименка отримали монопольне право обслуговувати всі касові апарати України, коли підприємців зобов'язали або поміняти їх, або дообладнати з метою передачі даних для податкової.

За інформацією ЗМІ, дві приватні фірми – "УкрКарт" і "Інтерплат" – отримують гроші за послуги зі збирання та передачі даних від касових апаратів в магазинах в базу Державної фіскальної служби. З одного касового апарата вони щодня збирають близько однієї гривні з кожного з 221 000 апаратів України.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!