Російський рубль падає слідом за нафтою

Понеділок, 16 березня 2015, 20:42

Рубль пішов у мінус на торгах понеділка за рахунок зміщення балансу сил у бік покупців валюти, які відіграють прискорення падіння нафтових цін, тоді як підтримка рублю від продажів експортної виручки могла скоротитися ввечері першого дня податкового періоду.

Протистояння цих факторів багато в чому визначатиме динаміку рубля найближчим часом, пише "Reuters".

У понеділок долар розрахунками "завтра" торгувався на Московській біржі поблизу позначки 62,56 рубля, що на піввідсотка вище рівнів п'ятничного закриття.

Раніше долар дорожчав до позначки 62,75, вранці ж сформував сесійне дно на рівні 61,87. Обсяг угод у біржовій секції долар/рубль розрахунками "завтра" за вісім годин наблизився до 3,8 мільярда доларів.

Реклама:

Євро розрахунками "завтра" оцінювався в 66,11 рубля, набираючи 1,2%. Євро, у свою чергу, торгується з початку дня в діапазоні 65,08-66,32.

Барель Brent оцінюється зараз в 52,76 долара, втрачаючи 3,5% з початку дня, а американський сорт WTI пішов нижче позначки 43 долара за барель вперше за 6 років, втрачаючи більше 4% вартості з початку дня.

Ціни на нафту знижуються за рахунок збільшення запасів у світі та ймовірності угоди про ядерну програму Ірану, яка дозволила б йому підвищити експорт нафти.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: