Нацбанк викупив майже 600 мільйонів доларів для поповнення резервів

Понеділок, 16 березня 2015, 12:24

Національний банк України з початку березня викупив на міжбанківському валютному ринку 579 млн доларів для поповнення міжнародних резервів.

Про це йдеться у повідомленні НБУ.

"Тепер у нас є чим підтримувати ринок. Надалі ці кошти можуть бути використані для здійснення валютних інтервенцій у разі виникнення волатильності на ринку або панічних настроїв населення. У разі збереження тенденції стабілізації, адміністративні обмеження поступово зніматимуться", - зазначила Гонтарева.

Крім того, Нацбанк повідомляє про позитивні тенденції на ринку готівкової валюти. Зокрема, населення продовжує продавати готівкову іноземну валюту банкам більше, ніж купує. Сальдо таких операцій з початку березня становить майже 70 млн доларів.

Реклама:

За оцінками НБУ, стабілізації ситуації значною мірою сприяло досягнення домовленості з Міжнародним валютним фондом щодо кредиту EFF.

Відповідно до нової програми з МВФ Нацбанк 13 березня одержав перший транш на суму близько 5 млрд доларів. Кошти направлено на зміцнення міжнародних резервів. Програма EFF розрахована на досягнення фінансової стабільності і передбачає збільшення міжнародних резервів до кінця поточного року до рівня 17 млрд дол.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!