Ціни на золото знизилися до тримісячного мінімуму

Вівторок, 10 березня 2015, 15:36

Ціни на золото знизилися до тримісячного мінімуму на тлі зростання курсу долара і очікувань підвищення процентних ставок ФРС в середині року.

Про це пише "Reuters".

Золото торгувалося по 1.162,56 долара за тройську унцію в порівнянні з 1.166,55 долара при закритті торгів у понеділок, а ф'ючерси в США з поставкою у квітні подешевшали на 5,10 долара до 1.161,40 долара за унцію.

Звіт про зайнятість у США, який вийшов в п'ятницю, підтвердив прогноз економістів, згідно з яким ФРС почне підвищувати процентні ставки в середині цього року.

Реклама:

Крім того, голова Федерального резервного банку Далласа Річард Фішер сказав, що центробанку слід швидше посилити політику. Підвищення ставок знизить привабливість золота, яке не приносить процентний дохід.

"Найближчим часом хороший звіт про зайнятість у США продовжить впливати на ринок золота", - сказав аналітик ANZ Віктор Тянпірія. На думку технічних аналітиків, новий рівень підтримки для золота - 1.150 долара.

Експерти з фінансів з Греції в середу розпочнуть переговори з представниками Євросоюзу, ЄЦБ і МВФ про економічні реформи в країні, щоб отримати нові кредити.

"Якщо в ситуації із заборгованістю Греції не настане значного погіршення, песимістичний настрій на ринку золота, швидше за все, збережеться і знизить його привабливість як надійного вкладення", - сказав аналітик Phillip Futures Хауи Лі.

Запаси найбільшого у світі забезпеченого золотом ETF-фонду SPDR Gold Trust у понеділок знизилися на 0,43% до тижневого мінімуму 753,04 тонни.

Срібло торгувалося по 15,68 долара за унцію в порівнянні з 15,72 долара до закриття торгів у понеділок, платина коштувала 1.137,25 долара проти 1.143,25 долара, і паладій - 809,10 долара проти 820 доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: