На розвиток озброєнь виділено 14 мільярдів - Міноборони

Вівторок, 10 березня 2015, 10:27

Міністерство оборони України в поточному році направить на розвиток озброєнь 14 млрд грн, що значно перевищує суму, виділену в минулому році.

Про це повідомила прес-секретар міністра оборони Вікторія Кушнір на брифінгу у вівторок в Києві, передає "Інтерфакс-Україна".

"У 2015 році, відповідно до показників держбюджету, Міністерство оборони направить на розвиток озброєнь 14 млрд грн. Це становить майже третину оборонного бюджету", - повідомила Кушнір.

За її словами, в 2014 році ця сума становила 3,9 млрд грн.

Реклама:

"Необхідність збільшення витрат пов'язана з військово-політичною ситуацією навколо України та незадовільним станом окремих зразків озброєнь і військової техніки ЗСУ, якій вже більше 30 років.

За словами Кушнір, Міноборони здійснює закупівлю військової техніки, чітко дотримуючись законодавства і стандартів процесу закупівель, відповідно до оборонних замовленнь на цей рік.

"Згідно з показниками державного оборонного замовлення на 2015 рік, у ЗСУ надійде понад 500 основних зразків озброєнь і військової техніки, понад 300 тис. од. Засобів ураження і понад 3,5 тис. Інших зразків озброєнь і військової техніки", - повідомила вона.

Крім того, за словами представника Міноборони, відомство ініціювало внесення змін до закону про державне оборонне замовлення щодо спрощення порядку замовлення та скорочення термінів його формування.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!