"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Міноборони назвало найзбитковіші підприємства за ІІ квартал

П'ятниця, 12 листопада 2021, 09:55

У Міністерстві оборони виокремили 24 державні підприємства, які у другому кварталі 2021 року відзвітували про сукупний чистий збиток на суму 12,5 мільйона гривень.

Про це свідчить інформація відомства, надана на запит Марлін.

Зокрема концерн "Військторгсервіс", який надає послуги кейтерингу, оренди, банно-пральне обслуговування, готельні послуги, пошив одягу та інше у другому кварталі отримав 4,6 млн грн чистих збитків. 

Черкаський автомобільний ремонтний завод отримав 3 млн грн. Сколівський військовий лісгосп - 2,1 млн грн. ДП "База ремонту техніки" - 570 тис грн. 

Реклама:

ДП "Інвестжитло", яке займається купівлею та продажем власного нерухомого майна отримало у другому кварталі 461 тис грн збитків.

Також в Міноборони перерахували причини збитковості власних підприємств. 

Концерн "Військторгсервіс" не виграв жодного лоту на тендерах. Більш того, на фінансовий результат вплинуло також зменшення товарообігу від торгівлі та громадського харчування.

Підвищення заробітної плати, підвищення цін на комунальні платежі, матеріали, запасні частини при виконанні робіт за цінами минулого року негативно позначились на результаті Черкаського автомобільно ремонтного заводу.

Підприємство "Сколівський військовий лісгосп" наразі скоротив обсяги продажу продукції через відсутність погодження лісового фонду на 2020-2021 роки, а також через відсутність сировини та втрати ринку збуту.

Причиною збитковості ДП "Інвестжитло" стало зменшенням замовлень на непрофільні для підприємства роботи, а саме виготовлення металевих конструкцій та ремонту автомобільної техніки.

Державне підприємство "База ремонту техніки" зараз перебуває у процесі реорганізації шляхом приєднання до ДП "Київське управління механізації і будівництва".

Чому Міноборони не передає непрофільні для себе та збиткові підприємства на приватизацію, у відомстві не повідомляють.

Раніше Марлін писав про збитки підприємств Міноборони за 2020 рік, які сягнули 21,7 млн грн.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: