"ОТП-Лізинг": "Мрія" нам заборгувала 23,5 мільйона доларів

Середа, 4 лютого 2015, 12:55

Компанія "ОТП-Лізинг" заперечує, що заборгованість агрохолдингу "Мрія" перед нею сягає 113 мільйонів доларів і заявляє про вилучення наданої у лізинг сільгосптехніки.

Про це ЕП повідомив генеральний директор "ОТП-Лізинг" Андрій Павлушин.

"Агрохолдингу було видано 615 одиниць сільгосптехніки. Частину ми уже повернули. Процес вилучення ще триває", - сказав він.

За словами Павлушина, борг агрохолдингу "Мрія" перед компанією на кінець 2014 року становив 23,5 млн доларів без відсотків та штрафів.  

Реклама:

Раніше ЕП, посилаючись на свої джерела, повідомляла, що заборгованість "Мрії" перед "ОТП-Лізинг" сягає 113 млн доларів. 

Нагадаємо, Інтерпол оголосив у розшук Миколу Гуту, який до серпня 2014 року займав посаду генерального директора компанії "Мрія" і вважався одним із власників. На сайті Інтерполу зазначено, що він розшукується через підозри в шахрайстві.

Агрохолдинг "Мрія" заснований в 1992 році Іваном і Клавдією Гут. Микола Гута приєднався до Групи "Мрія" у 2002 році. Групою компаній "Мрія" фактично володіє Mriya Agro Holding Plc, яка зареєстрована на Кіпрі.

У свою чергу 80% кіпрської компанії володіє ще одна закордонна структура - HF Assets Management Limited, яка фактично належить сім'ї Гут. Мова йде про Івана, Клавдію, Андрія і Миколу Гутів.

Раніше повідомлялося, що Східнокарибський Верховний Суд 15 грудня 2014 року почав ліквідацію мажоритарного акціонера "Мрії" - компанії HF Assets Management Limited.

Австрійська фінансова група Erste Group - один з кредиторів агрохолдингу - звернувся до суду 30 жовтня з проханням визнати банкрутом HF Assets Management Limited.

Група компаній "Мрія" потрапила в складне фінансове становище – в серпні  2014 року агрохолдинг оголосив технічний дефолт. Загальний борг компанії становить близько 1,3 мільярда доларів.

Економічна правда 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: