В Агрофонді запевняють, що в Україні немає дефіциту борошна

Четвер, 19 лютого 2015, 10:37

Інформація про дефіцит борошна в країні, поширена представниками хлібопекарських підприємств у ЗМІ, не відповідає дійсності.

Про це заявив в.о. Голови правління ПАТ "Аграрний фонд" Андрій Радченко, повідомляє прес-служба.

"13 січня був підписаний Меморандум про співробітництво між Мінагрополітики і зернотрейдерами. Це допомогло стабілізувати експорт продовольчої пшениці, але водночас, в країні підвищився попит на муку, що і призвело до ажіотажу на ринку пекарів. У країні немає дефіциту борошна, є лише підвищений попит на цей продукт", - розповів Радченко.

Радченко зазначив, що на сьогодні всі хлібопекарські підприємства, які хотіли купити борошно у компанії, вже це зробили, зокрема, і ПАТ "Київхліб".

Реклама:

 "Хочу зазначити, що фонд не припиняв поставки борошна для ПАТ "Київхліб", виникла лише технічна затримка, яка була пов’язана зі зміною керівництва фонду, оскільки попередні очільники компанії працювали у "ручному режимі" і в компанії не були налагоджені всі ринкові механізми", - зауважив він.

На майбутнє, ПАТ "Аграрний фонд" планує вибудовувати свою роботу з хлібокомбінатами на максимально тривалі терміни.

"Ми вже неодноразово пропонували їм укласти річні контракти. Робота Аграрного фонду повинна бути плановою. Тому фонд буде переходити на довгострокові взаємини, на рамкові річні контракти із зрозумілим графіком для всіх учасників ринку. Коли з хлібопекарськими компаніями будуть підписані річні контракти, у нас не буде ажіотажу навколо борошна", - підсумував Радченко. 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!