Банк Коломойського у трійці найбільших за розмірами активів - НБУ

Середа, 7 січня 2015, 10:26

"ПриватБанк" та державні "Ощадбанк" і "Укрексімбанк" за підсумками 2014 року зберегли свої позиції найбільших українських банків за розмірами активів.

Про це повідомляє Нацбанк України, що наприкінці кожного року здійснює перерозподіл банків за групами, передає "Інтерфакс-Україна".

Як уточнила Незалежна асоціація банків України (НАБУ), посилаючись на рішення комісії з питань нагляду та регулювання діяльності банків НБУ №614 від 30 грудня, в останньому розподілі головним критерієм виступив розмір активів, тоді як раніше під час визначення приналежності банку до групи враховувався ще й розмір регулятивного капіталу.

За результатами діяльності банків у 2014 році, зазначають у НАБУ, група найбільших банків збільшилася з 15 до 16 за рахунок включення до неї ОТП Банку.

Реклама:

"Дельта Банк" зберіг четверту позицію, на один ступінь угору піднялися "Промінвестбанк", Сбербанк Росії, "Альфа-Банк", банки "Фінанси та Кредит і "Надра", тоді як Райффайзен Банк Аваль і "УкрСиббанк" утратили одну позицію, а ПУМБ опустився з 8-го на 11-е місце.

До групи великих банків, що скоротилася за рік із 20 до 19 банків, із групи середніх піднялися "Сітібанк", "Мегабанк", Платинум Банк, "Діамантбанк" та Кредобанк". Із цієї групи пішли Брокбізнесбанк, Банк Форум та Південкомбанк, які Нацбанк вирішив ліквідувати, а також Всеукраїнський банк розвитку (ВБР) і БТА Банк, які опустилися в групу середніх.

У свою чергу до групи середніх банків, в якій налічується 33 банки порівняно з 23 роком раніше, з групи невеликих перемістилися Індустріалбанк, банк "Національний кредит", "Аркада", "Київ" та Енергобанк.

Чисельність останньої групи невеликих банків за минулий рік скоротилася з 122 до 95.

В оприлюдненому переліку банків наразі залишаються ті, які Нацбанк визнав неплатоспроможними та в які було введено тимчасову адміністрацію.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!