Депутати продовжують штовхати банківську систему у прірву - банкіри

Четвер, 22 січня 2015, 14:14

Український парламент приймає недалекоглядні та економічно невиважені рішення, що штовхають країну до глибокої кризи банківської системи та подальшого неконтрольованого падіння гривні.

Про це йдеться у повідомленні Українського кредитно-банківського союзу.

Коментуючи пропозицію Комітету ВРУ до парламенту подолати вето президента на закон "Про мораторій на стягнення майна громадян, наданого як забезпечення кредитів в інвалюті", УКБС зауважує, що вказаний закон не був підтриманий ні главою держави, ні Нацбанком, оскільки ставить під загрозу інтереси вкладників банків.

Експерти УКБС наголошують на неприйнятності та незаконності підходу, за яким підтримка надається позичальникам залежно від валюти кредитування, а не від рівня їх матеріального забезпечення та соціальної захищеності.

Реклама:

"Наразі, коли мова йде про всю країну і стоїть питання як стабілізувати фінансову систему та зупинити економічне падіння, не можна керуватися інтересами групи валютних позичальників, серед яких чимало тих, хто купував в  кредит не єдине житло економ-класу, а елітне житло чи нерухомість в комерційних цілях - здачі в оренду, перепродажу, використання у власному бізнесі тощо", - йдеться у повідомленні.

УКБС застерігає, що передбачений законом мораторій на стягнення заборгованості за валютними кредитами нівелює один з основних принципів кредитування - забезпеченість кредиту, створює загрозу для подальшого кредитування в країні, існування іпотеки, повернення вкладів населення, а також показує інвесторам неготовність нашої країни до цивілізованих норм життя.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!