Samsung домовляється про купівлю BlackBerry за 7,5 мільярда

Четвер, 15 січня 2015, 09:33

Samsung Electronics недавно зробив пропозицію BlackBerry Ltd про покупку за 7,5 мільярда доларів, розраховуючи отримати належні їй патенти, необхідні для конкуренції з Apple на ринку корпоративних клієнтів.

Про це Рейтер повідомило обізнане джерело і свідчать документи, які бачили кореспонденти агентства.

За словами джерела, південнокорейська компанія запропонувала початкову ціну за акцію BlackBerry в діапазоні 13,35-15,49 долара, що означає премію в 38-60% до поточної ринкової вартості паперів,

Представники компаній зустрілися минулого тижня, щоб обговорити потенційну угоду, сказало джерело, яке попросило не вказувати його імені.

Реклама:

BlackBerry повідомила в заяві, що "не веде переговорів з Samsung з приводу будь-якої можливої пропозиції про купівлю BlackBerry".

Після офіційних коментарів канадської компанії її акції, які зросли слідом за появою інформації про можливу угоду майже на 30%, втратили в ціні близько 15%.

Samsung також виступив із спростуванням: "Повідомлення ЗМІ про купівлю не мають під собою підстави", - заявила представник компанії.

У середу канадська газета Globe and Mail повідомила, що BlackBerry не зацікавив ряд зроблених в останні місяці пропозицій про поглинання, оскільки рада компанії та її найбільший акціонер вважають, що задумана реструктуризація виявиться у результаті більш вигідною, ніж продаж.

За відомостями видання, рада вважає пропоновані суми, у тому числі вище 7 мільярдів доларів, значно нижче потенційної вартості BlackBerry в наступні кілька років.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: