Грузія обмежує польоти російських авіакомпаній

Четвер, 4 грудня 2014, 10:41

Агентство цивільної авіації Грузії з 8 грудня скоротить число регулярних рейсів в Тбілісі російських авіакомпаній.

Про це пише "Комерсант".

Як повідомляє видання, з відповідною вимогою в АГА звернувся національний авіаперевізник Georgian Airways.

За інформацією газети, кількість рейсів "Аерофлоту" та авіакомпанії "Сибір" між Москвою і Тбілісі будуть скорочено з 14 до 10 на тиждень. При цьому перевізникам "Трансаеро" і "Глобусу" (дочірньої компанії "Сибіру") було відмовлено в отриманні "постійної ліцензії на регулярні польоти".

Реклама:

Минулого тижня Georgian Airways звинуватила "Аерофлот" в штучному заниженні цін на авіаквитки між Москвою і Тбілісі, в результаті чого завантаження рейсів грузинської компанії скоротилася на 60-70%.

Гендиректор Georgian Airways Іясе Зауташвілі погрожував припинити польоти на цьому напрямку.

За даними джерел видання в Тбілісі, для вирішення проблеми на користь грузинського перевізника були підключені "всілякі зв'язки в депутатських колах і навіть патріархія".

У "Аерофлоті" підтвердили отримання телеграми від Грузії із зазначенням скороченого кількості частот, а "Сибір" і Росавіація відмовилися коментувати дану інформацію. При цьому в Мінтрансі заявили, що готові на переговори.

У "Трансаеро", яка вже почала продавати квитки на рейс з Москви в Тбілісі, заявили, що позиція авіакомпанії не змінилася і пасажири, які оформили квитки, фінансово не постраждають.

За даними газети, Грузія дозволить цього перевізнику здійснити рейси по проданим квиткам на чартерної основі, а подальша схема роботи "буде вироблятися в окремому порядку".

Регулярне авіасполучення між Росією і Грузією було перервано за ініціативою російської сторони в серпні 2008 року у зв'язку зі збройним конфліктом у Південній Осетії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: