В МЗС пояснили, коли почнуть діяти біометричні паспорти

Середа, 31 грудня 2014, 15:51

МЗС та інші органи влади здійснюють комплексну роботу для запровадження безвізового режиму для поїздок громадян України до держав ЄС.

Про це йдеться в повідомленні прес-служба МЗС.

Важливим елементом другого етапу Плану дій з лібералізації ЄС візового режиму для громадян України стане запровадження "біометричних" закордонних паспортів, видавати які розпочнуть у січні 2015 року.

Разом з тим, подорожувати до держав Шенгенської зони без віз із використанням "біометричного" паспорта громадяни України зможуть лише після прийняття Європейською Комісією висновку про виконання Україною усіх критеріїв другої фази Плану дій.

Крім того,  Рада ЄС та Європейський Парламент мають прийняти рішення про вилучення України з переліку держав з візовим режимом в’їзду та включення нашої держави до переліку країн, громадяни яких не потребують віз для короткострокових (до 90 днів) поїздок до держав-учасниць Шенгенської угоди.

"Звертаємо увагу на те, що паспорти громадянина України для виїзду за кордон, оформлені та видані до 1 січня 2015 року, є чинними протягом строку, на який їх було видано, і замінювати їх на нові "біометричні" немає необхідності", - зазначається в повідомленні.

Громадяни України, у дійсних закордонних паспортах попереднього зразка яких є дійсна шенгенська віза, зможуть в’їжджати до ЄС, використовуючи ці документи.

Реклама:

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: