"Влада" Криму обіцяє 29-30 грудня повністю відновити енергопостачання

П'ятниця, 26 грудня 2014, 12:11

Самопроголошене керівництво анексованого Криму сподівається на припинення відключень електроенергії, пов'язаних зі зниженням поставок з України, 29-30 грудня.

Про це заявив міністр палива і енергетики регіону Сергій Єгоров, передає "Інтерфакс-Україна".

"Сподіваюся, що ми з понеділка чи вівторка повністю припинимо відключати електроенергію в Криму за рахунок відновлення обсягів поставок з України і відновлення власної генерації", - сказав Єгоров на прес-конференції в Сімферополі в п'ятницю.

Споживання електроенергії в Криму з 24 грудня обмежується вранці і ввечері на 200 мегават, в регіоні застосовується так зване віялове відключення в житлових районах.

Реклама:

Проблеми з постачанням електроенергії в Крим з України почалися наприкінці серпня, в жовтні Україна скоротила обсяг електроенергії, що постачається в Крим, приблизно наполовину.

Вранці 24 грудня українська сторона без попередження на кілька годин повністю припинила електропостачання в Крим, пізніше вони були відновлені.

Відключення електроенергії напередодні призвело до поломок на Сімферопольській та Сакській ТЕЦ, наразі момент всі теплові електростанції зупинені для ремонту.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!