Міненерго хоче відмовитися від підвищених рентних ставок на видобуток газу

Четвер, 18 грудня 2014, 14:55

Міненерго пропонує уряду в 2015 році повернутися до чинних до липня 2014 року рентних ставок плати за користування надрами для видобування природного газу на рівні 28% за глибини до 5000 м і 15% - понад 5000 м.

Про це йдеться у повідомлені відомства, передає "Інтерфакс-Україна".

"Зазначене є актуальним, оскільки нафтогазова галузь потребує постійних капіталовкладень у розробку родовищ природного газу. Продовження застосування підвищеної ставки плати за користування надрами для видобутку газу зробить нерентабельним діяльність газовидобувних підприємств України", - пояснює відомство свою позицію.

Міненерго уточнює, що направило відповідні зауваження Мінфіну в рамках підготовки держбюджету на 2015 рік і проекту податкових правок.

Як повідомлялося, Рада тимчасово, до кінця 2014 року, збільшила ставки плати за користування надрами при видобутку газу для потреб населення залежно від глибини видобутку до 55% і 28%.

Парламент до кінця 2014 року також збільшив ставки плати за користування надрами при видобутку нафти і газоконденсату до 45% і 21% ( залежно від глибини видобутку).

Мінфін раніше розраховував зберегти ставки плати за користування надрами на підвищеному рівні та в 2015 році.

Реклама:

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: