Visa поставила центробанку умови для роботи в Росії

Четвер, 20 листопада 2014, 13:03

Міжнародна платіжна система Visa перерахувала умови, при яких згодна продовжити працювати в Росії.

Про це йдеться в листі компанії, пише РБК.

Зокрема, в своєму листі Банку Росії глава російського офісу Ендрю Торре просить не впливати на тарифну політику Visa при перекладі платіжного трафіку на НСПК і залишити можливість користуватися рідними потужностями.
 
У листі заступнику Голови ЦБ Ользі Скоробогатовій та генеральному директору ВАТ "Національна система платіжних карт" Володимиру Комлєвиму Торре пише про те, що з розумінням ставиться до бажання ЦБ налагодити співпрацю з Visa в рамках закону, згідно з яким міжнародні платіжні системи повинні обробляти транзакції усередині Росії через НСПК.

Але при цьому Торре пропонує ряд умов цієї співпраці і продовження своєї роботи в Росії.

Реклама:

Зокрема, Visa хоче зберегти за собою права встановлювати тарифи та інші види плати за різні послуги, які компанія надає в Росії.

Зараз, відповідно до закону, НСПК повинна встановити свою тарифну політику, на рішення по тарифам платіжних систем вона не впливає, але вони повинні повідомляти її при кожному підвищенні цін на свої послуги 120 днів.

Також Visa хоче, щоб НСПК надавала їй послуги на тих же умовах, що й іншим платіжним системам.

Водночас Торре просить, щоб у Visa було право використовувати власний операційний і кліринговий центр і при цьому не платити внесок у разі, якщо НСПК не гарантуватиме системі безперебійність і надійність обслуговування.

За законом Visa повинна перевести обробку платіжного трафіку в НСПК до 31 березня 2015 або заплатити гарантійний внесок.

У листі Visa заявляє про те, що не має наміру на своїх пластикових картах розміщувати знаки або логотипи інших платіжних систем, тобто здійснювати кобейджінг.

Зараз закон передбачає, що на картах національно значущих систем повинно бути графічне зображення рубля, також НСПК вправі випускати кобейджінговие карти з іншими платіжними системами.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: