Італія викреслила "Південний потік" з переліку своїх пріоритетів

Четвер, 20 листопада 2014, 11:00

Італійський міністр поставив під сумнів майбутнє "Південного потоку", зважаючи на кризу в Україні, а також втрату статусу національного пріоритету.

"Це корисна інфраструктура, але проект вже не в списку пріоритетів", сказала італійський міністр промисловості Федеріка Гуіді на прес-конференції в Римі, сигналізуючи про політичний поворот Італії.

"Навіть якщо, з одного боку, це допомагає диверсифікувати транзит (газу), з іншого  - існує проблема з постачальником," додала вона.

Італія, чия держкомпанія Eni виділила 600 млн євро (750 млн доларів) для фінансування проекту, мала бути однією з країн-споживачів газу "Південного потоку", крім того італійська сервісна комапнія Saipem отримала вигідні угоди для прокладки морської ділянки,

Реклама:

На тлі зниження попиту на газ та електроенергію через заходи економії, значення "Південного потоку" зменшилось  - враховуючи, що Італія буде точкою поставки каспійського газу з 2020 року.

Як відомо, Угорщина в середу заявила, що метою розпочати будівництво своїй довжині лінії в наступному році, незважаючи на опозицію з боку Брюсселя і Вашингтона, які говорять, що проект буде закріпити енергії хватку Москви на Європу.

Нагадаємо, як раніше повідомлялося, угорський парламент 3 листопада ухвалив закон, що відкриє шлях для будівництва "Південного потоку".

Водночас у Єврокомісії не виключають, що ЄС може вжити заходів щодо Угорщини з цього приводу.

"Українська енергетика"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: