США: ціна на нафту може впасти до 50 доларів за барель

Середа, 19 листопада 2014, 09:15

Світові ціни на нафту можуть впасти до 50 доларів за барель.

Про це заявив голова управління енергетичної інформації при міністерстві енергетики США Адам Семінський, виступаючи на конференції в Х'юстоні, пише "Прайм".

За його словами, падіння ціни до 50 доларів за барель є "можливим". При цьому Семінський зазначив, що зараз песимістичний сценарій багатьох аналітиків передбачає, що до середини 2015 року вартість нафти сорту WTI опуститься до 62 доларів за барель.

"Був час, коли нафта коштувала 150 доларів, був час, коли її вартість опускалася до 25-30 доларів. Коли нафта коштувала 150 доларів, багато хто припускав, що ціна зросте до 200 доларів. Однак я ніколи в це не вірив", - заявив Семінський.

Реклама:

За словами голови управління енергетичної інформації, в даний час його відомство вивчає можливі наслідки низьких цін на нафту.

У цьому зв'язку він відзначив, що якщо вартість "чорного золота" впаде до 60 доларів за барель, то в США припиниться зростання видобутку сланцевої нафти.

Семінський вказав, що в даний час важко прогнозувати динаміку цін на нафту через геополітичної напруженості в Лівії, Іраку та деяких інших країнах.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!