МЕА очікує подальшого зниження цін на нафту

П'ятниця, 14 листопада 2014, 16:14

Міжнародне енергетичне агентство не очікує високих цін на нафту в найближчі роки, враховуючи уповільнення економічного зростання Китаю і зростання видобутку сланцевої нафти в США.

Про це пише "Reuters".

У щомісячному звіті IEA передбачено подальше зниження цін в 2015 році. Світові ціни на нафту впали на 30% з червня до чотирирічного мінімуму.

"Незважаючи на думку, що висока собівартість видобутку нафти з нетрадиційних джерел утримає ціну Brent в діапазоні 80-90 доларів за барель, співвідношення попиту і пропозиції говорить про те, що ціни продовжать знижуватися. Тиск на ціни може посилитися в першому півріччі 2015 року", - йдеться у звіті.

Реклама:

IEA зберегло прогноз зростання світового споживання нафти в 2015 році на рівні 1,13 мільйона барелів на добу порівняно з п'ятирічним мінімумом 680 тисяч барелів на добу цього року, розраховуючи на поліпшення макроекономічної ситуації.

Агентство знизило прогноз попиту на нафту ОПЕК в майбутньому році на 100 тисяч барелів на добу в порівнянні з жовтневим звітом до 29,2 мільйона барелів на добу.

"Від ОПЕК все частіше вимагають зниження видобутку, але на момент написання цього звіту не видно єдиної думки про формальне скорочення виробництва на нараді у Відні в цьому місяці", - йдеться в звіті.

ОПЕК знизила видобуток в жовтні, але він як і раніше перевищує встановлене картелем обмеження в 30 мільйонів барелів на добу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!