SWIFT проти відключення Росії - ЗМІ

П'ятниця, 3 жовтня 2014, 14:24

Співтовариство всесвітніх міжбанківських фінансових телекомунікацій SWIFT, незважаючи на тиск Європарламенту і політиків США, рішуче виступає проти відключення Росії від системи.

Про це повідомляє сьогодні газета Financial Times, пише "ИТАР-ТАСС".

За її даними, відзначена рекордна щоденна кількість банківських транзакцій - приблизно 26 млн, що свідчить про зростання міжнародної торгівлі. Вимоги про припинення роботи з російськими банками керівники SWIFT вважають небезпечними для позитивної динаміки, вони можуть привести до "створення альтернативної системи платежів".

Газета не виключає, що "замість однієї загальної системи міжбанківських платежів у світі можуть з'явитися дві (або більше) системи, через що міжнародні платежі стануть менш ефективними".

Реклама:

Результат подібного розвитку ситуації "відчують на собі всі учасники світової фінансової системи". Боротьба навколо SWIFT повинна стати нагадуванням про те, що шлях глобалізації не завжди йде в одному напрямку, підкреслює Financial Times.

Наступного тижня керівництво SWIFT, як інформує газета, має намір виступити зі спеціальною заявою.

"Будучи інструментом з глобальними системними складовими, (ми) не уповноважені приймати рішення щодо санкцій", - цитує видання документ спільноти.

Нагадаємо, що раніше прем'єр-міністр Великої Британії Девід Кемерон виступав з пропозицією відключення російських банків від SWIFT.

Міністр фінансів РФ Олексій Кудрін робив заяву про те, що відімкнення Росії від міжнародної міжбанківської системи передачі інформації та здійснення платежів призведе до скорочення російського ВВП на 5%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!