Обсяг зірваних угод M&A досяг максимуму з 2008 року

Понеділок, 20 жовтня 2014, 13:29

Обсяг оголошених угод (M&A), які не відбулися  в 2014 році досяг найвищої позначки з 2008 року.

Про це пише "Інтерфакс" з посиланням на Financial Times.

Таким чином, поточний рік може встановити рекорд по числу зірваних угод, однак разом з тим цей рік може виявитися кращим для глобального ринку M&A за період після світової фінансової кризи.

Відразу три великих угоди зазнали краху минулого тижня: американська фармкомпанія AbbVie відмовилася від поглинання британської Shire за 55 млрд доларів, французька Iliad вирішила не купувати мажоритарний пакет акцій T-Mobile ("дочка" Deutsche Telekom в США) за 19 млрд доларів, а виробники добрив Yara International (Норвегія) і CF Industries (США) утрималися від об'єднання бізнесу вартістю 27 млрд доларів.

Реклама:

За даними Dealogic, в загальній складності в цьому році були скасовані M&A на 573 млрд доларів, і в цілому за рік обсяг зірваних угод може перевищити 640 млрд доларів, зафіксованих в 2008 році.

Однією з причин аналітики називають  волатильність фондового ринку, що підірвала довіру інвесторів до акцій.

Іншим фактором є боротьба міністерства фінансів США зі спробами вивести компанію (найчастіше фармацевтичного сектора) з-під податкової юрисдикції США за рахунок укладання угод M&A з іноземними компаніями та переносу штаб-квартири в Ірландію або інші країни.

Спочатку вважалося, що прийняті Мінфіном заходи не дадуть істотних результатів, але зрив поглинання Shire, ймовірно, свідчить про зворотне.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: