Ощадбанк надасть "Нафтогазу" контргарантiї для iмпорту газу з ЄС

Понеділок, 13 жовтня 2014, 16:15

Державний Ощадбанк став переможцем тендера НАК "Нафтогаз України" на надання безвiдкличних безумовних банкiвських платiжних контргарантiй на граничну суму 40 млн доларів або 40 млн євро.

Згiдно з оголошенням держхолдингу в "Вiснику державних закупiвель", пропозицiя Ощадбанку вартiстю обслуговування 807 056 тисяч доларів акцептована 10 жовтня 2014 року.

У торгах також узяв участь ПАТ "Дельта Банк" з цiною послуги 811,111 тисяч доларів (без ПДВ).

Призначення фiнансової послуги: для отримання безвiдкличних безумовних банкiвських гарантiй платежу за першою вимогою вiд iноземних банкiв, що мають кредитний рейтинг не нижче Baa2 Moody 's, або аналогiчний вiд S&P або Fitch, для забезпечення придбання та транспортування природного газу в Україну через європейськi газотранспортнi системи шляхом укладення вiдповiдних договорiв з постачальниками природного газу та/або операторами ГТС, зокрема Eustream.

Реклама:

Як повiдомлялося, аналогiчний тендер на надання безумовних, безвiдкличних банкiвських платiжних контргарантiй, але на суму 15 млн доларів або 15 млн євро "Нафтогаз України" оголосив 17 липня, але визнав торги такими, що не вiдбулися.

"Нафтогаз України" до 2019 року викупив бiльшу частину вихiдних транспортних потужностей на газопроводi Вояни-Ужгород у словацького оператора газотранспортної системи Eustream для поставок природного газу за маршрутом європейський ринок - Україна.

У вереснi 2014 року Україна iмпортувала з боку Словаччини близько 779 млн кубометрів природного газу, 1-11 жовтня - ще 280 млн кубометрів.

При цьому ще в перiод тестових поставок природного газу з боку Словаччини до України з 16 серпня до 1 вересня надiйшло близько 135 млн кубометрів природного газу.

"Нафтогаз України" об'єднує найбiльшi нафтогазовидобувнi пiдприємства країни. Є монополiстом iз транзиту i зберiгання природного газу в пiдземних сховищах, а також з транспортування нафти трубопровiдним транспортом територiєю України.

Ощадбанк заснований в 1991 роцi. Його єдиним власником є держава. Згiдно з даними Нацбанку України, на 1 липня 2014 року за розмiром загальних активiв Ощадбанк посiдає друге мiсце (115,648 млрд гривень) серед 173 банкiв країни.

Інтерфакс-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!