"Газпром" почав консультації з Китаєм щодо газу

Понеділок, 13 жовтня 2014, 11:27

"Газпром" і китайська CNPC в неділю почали консультації щодо постачання газу по "західному" маршруту, результати переговорів очікуються до листопада.

Про це повідомив заступник міністра енергетики РФ Анатолій Яновський на прес-конференції в рамках російсько-китайського форуму в Москві, пише "Інтерфакс".

"Із учорашнього дня почалися консультації на рівні корпорацій по поставкам газу по "західному" маршруту. Сподіваємося, що до листопада будуть досягнуті відповідні результати", - сказав Яновський.

За підсумками переговорів у Пекіні минулої п'ятниці з першим заступником прем'єра Держради КНР Чжаном Гаол глава "Газпрому" Олексій Міллер заявив, що "Газпром" веде переговори з Китаєм щодо постачання газу по "західному" маршруту (проект "Алтай") з об'ємом поставок 30 млрд куб. м на рік з можливістю доведення до 100 млрд куб. м в рік.

Реклама:

За словами Міллера, "Газпром" готовий розглянути можливість поставки трубопровідного газу на експорт до Китаю як альтернативи проекту "Владивосток СПГ".

Нагадаємо, "Газпром" і CNPC 21 травня 2014 уклали контракт на поставку газу в КНР по "східному" маршруту в обсязі 38 млрд кубометрів газу на рік.

Загальна ціна 30-річного контракту - 400 млрд доларів, "Газпром" і CNPC обговорюють питання надання авансу з боку китайської сторони для будівництва газопроводу "Сила Сибіру" в розмірі до 25 млрд доларів. Поставки газу в Китай почнуться через 4-6 років.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!