Фірташ не може претендувати на комбінати, які повернули державі - ФДМ

Вівторок, 9 вересня 2014, 20:53

Компанія "Кримський Титан", що входить в Group DF Дмитра Фірташа, якій уряд відмовився продовжувати договір оренди Іршанського гірничо-збагачувального комбінату і Вільногірського гірничо-металургійного комбінату, не може претендувати на частку в майні цих підприємств.

Про це на брифінгу заявив виконуючий обов'язки Фонду державного майна Дмитро Парфененко, який зазначив, що Вільногірський ГМК та Іршанський ГЗК знаходяться в оперативному управлінні держави.

"Я звертаю увагу, що жодних офіційних дозволів Фонд держмайна як колишній орендодавець на здійснення інвестицій не давав", - заявив Парфененко.

Він підкреслив, що, згідно з нинішнім законодавством, усі майнові права на активи підприємств, які повернули в управління держави, є його власністю.

Реклама:

"Тобто, відповідно до діючих нормативів орендар не має права претендувати на будь-які компенсації", - додав глава ФДМ.

Крім того він повідомив, що "Кримський Титан" був своєчасно повідомлений про небажання уряду продовжувати договір оренди вищевказаних підприємств за три місяці до завершення строку оренди.

При цьому орендар чотири рази не пускав на підприємства інвентаризаційну комісію, яка прибула туди для перевірки схоронності майна.

Раніше повідомлялося, що 5 вересня Кабмін повернув у держвласність Іршанський ГЗК і Вільногірський ГМК, орендовані компанією "Кримський Титан" Фірташа, які за прибутку щонайменше в 1 млрд гривень приносили державі доходів лише на 100 млн гривень.

УНІАН

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: