Курченко вивів із свого банку близько 3 мільярдів - ЗМІ

Вівторок, 9 вересня 2014, 08:48

"Реал Банк" останнім цього літа виграв суди по стягненню майже 3 млрд гривень з фірм-"прокладок", однак повернути ці гроші вже фактично неможливо.

Про це пише Антон Міщенко у "Діловій столиці".

Наприкінці лютого "Реал Банк" був віднесений до категорії неплатоспроможних і в ньому була введена тимчасова адміністрація. До цього моменту у банку зависло близько 700 млн гривень депозитів фізосіб, з яких компенсації за рахунок коштів Фонду гарантування вкладів фізосіб підлягало близько 550 млн гривень.

Крім того, торік "Реал Банк" залучив міжбанківські кредити на майже півмільярда гривень і рефінансування від Нацбанку на 795 млн гривень.

Реклама:

Отримані гроші, починаючи з 2012 року, активно виводилися у близькі до Курченка структури, а потім розчинялися.

Наприклад, у червні минулого року банк відкрив кредитні лінії на 453 млн грн. кожна компаніям "Фешин мобайл" (зі статутом всього 60,5 тис гривень) і "БК "Гефест альянс". Обидві фірми оформлені на невідомих харків’ян Антона Леонтьєва і Андрія Самофалова відповідно.

У вересні минулого року кредитні лінії по 250 млн гривень банк відкрив кримській фірмі "Аристократ Тім" і київському ТОВ "Київмонтаж".

З лютого цього року усі ці компанії перестали обслуговувати кредити. Влітку банк домігся стягнення з них майже 1,5 млрд гривень. Однак досі не отримав ці гроші. Та, судячи з усього, цього так і не відбудеться, оскільки всі цінні активи з фірм вже виведені.

Це ж стосується ще двох десятків компаній з Сімферополя, Чернівців, Харкова, Донецька і Києва, суди проти яких "Реал Банк" виграв цього літа на загальну суму майже 1,4 млрд гривень.

Всі ці фірми потенційні банкрути з мізерними залишками на рахунках.

"Реал Банком" володіє Сергій Курченко разом із компаніями "Сім’ї".

Як відомо, Курченко у квітні цього року був оголошений в рошук.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: