Киянам обіцяють повернути гарячу воду до кінця тижня

Четвер, 4 вересня 2014, 17:42

До кінця поточного тижня близько 80% будинків у Києві будуть забезпечені гарячою водою.   

Про це в ефірі ТРК "Київ" заявив заступник голови Київської адміністрації Петро Пантелеєв, повідомляє сайт мерії.

"У столиці розпочато процес розблокування котелень із метою поступового повернення населенню гарячого водопостачання. Буквально за лічені дні у більшості об’єктів міської інфраструктури буде відновлено гаряче водопостачання", – сказав чиновник.

За його словами, влада відпрацьовує всі доступні шляхи, які дозволять забезпечити киян належним тепло- та водопостачанням, навіть в умовах обмеженого газового ліміту.

Реклама:

"У цьому контексті під особливим контролем буде діяльність житло-експлуатуючих організацій у частині енергозбереження", - наголосив Пантелеєв.

Він пояснив, що йдеться про заходи, які не потребують великих капіталовкладень, але допоможуть економити тепло. Це зокрема, утеплення вікон і дверей у під’їздах, укріплення трубопроводів, ремонт покрівель і горищ тощо.

Як відомо, 14 липня "Нафтогаз" дав доручення відключити від газопостачання ПАТ "Київенерго" і низку інших підприємств теплокомуненерго. Таке рішення було прийнято через припинення газопостачання з Росії. Поставки газу з Російської Федерації припинилися з 16 червня.

Після цього у Києві почали відключати гарячу воду, з метою економії газу для обігріву квартир взимку. 

29 липня мер Києва Віталій Кличко заявив, що опалювальний сезон у столиці буде складним. Зокрема, температуру у будинках доведеться понизити на кілька градусів.

Також мер попередив киян, що доведеться економити не лише газ, а й електроенергію.

3 вересня "Київенерго" попередила, що може обмежити електропостачання столичним жителям і закликала киян економити світло.

Українська правда. Київ 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!