До кінця року Мінфін поверне Нацбанку 1,4 мільярда

Четвер, 4 вересня 2014, 13:01

Національний банк України з лютого виплатив Міжнародному валютному фонду зі своїх ресурсів SDR913 мільйона або 1,38 мільярда доларів, в рахунок погашення зобов'язань уряду за програмою stand-by 2010 року.

Про це йдеться в матеріалах МВФ, передає "Інтерфакс-Україна".

"Відповідно до угоди, підписаної між Міністерством фінансів та НБУ в червні 2014 року, уряд повністю відшкодує НБУ до кінця 2014 року", - наголошується в документах.

Згідно з ними, у зв'язку з гіршим, ніж очікувалося, виконанням критерію мінімальних міжнародних резервів, НБУ буде жорстко дотримуватися обсягів продажу валюти НАК "Нафтогаз України" та уряду, обумовлених у програмі, а уряд буде прагнути рефінансувати виплати за деномінованими у валюті ОВДП, пропонуючи відповідні процентні ставки і терміни погашення.

Реклама:

Як повідомлялося, МВФ 29 серпня вирішив виділити Україні другий транш кредиту stand-by на суму майже 1,4 млрд доларів, з яких 1 млрд доларів буде залучено до держбюджету, а 400 млн доларів піде Національному банку.

Найближчий аукціон з продажу валютних ОВДП призначено на 16 вересня. На попередній подібний аукціоні 26 серпня була подана лише одна заявка на 8 млн доларів під 14% річних, яку Мінфін відхилив.

Останній результативний аукціон з розміщення валютних ОВДП пройшов 23 липня: тоді були продані річні облігації на 200 млн доларів під 8% річних.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!