Нацбанк визнав "Грін Банк" неплатоспроможним

Четвер, 25 вересня 2014, 12:01

Національний банк готує рішення про визнання неплатоспроможним одного з невеликих банків - "Грін Банк" через здійснення ним ризикової діяльності, що загрожує інтересам вкладників або інших кредиторів.

Про це повідомляється на сайті регулятора з посиланням на виступ першого заступника голови НБУ Олександра Писарука.

Згідно із повідомленням, у 2012 - 2014 роках Банк неодноразово порушував законодавство у сфері запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, проводив ризикову діяльність, а отже, створював загрозу інтересам вкладників чи інших кредиторів банку.

"За результатами перевірок, Національний банк чотири рази притягав Банк та його посадових осіб до відповідальності (накладав штрафи, відстороняв посадову особу від посади, зупиняв окремі операції). Загалом протягом 2013-2014 років банк провів фінансові операції з переведення коштів у готівкову форму на загальну суму близько 20 млрд грн. Водночас, з огляду на незначний обсяг депозитів населення, виведення цього банку з ринку жодним чином не позначиться на стабільності банківського сектору",- йдеться у повідомленні.

Реклама:

За його словами, Нацбанк послідовний у своїх діях з очищення банківської системи від нежиттєздатних банків та банків-порушників.

"Ми завершили розроблення та впровадили чіткий механізм радикального впливу на банки, що займаються відмиванням коштів".- підсумував він.

Як повідомлялося раніше, за даними ГПУ банківська установа "Грін Банк" підконтрольна екс-міністру доходів і зборів Олександру Клименку.

Сам Клименко спростовував, що він має відношення до цього банку. "У зв'язку з поширюваної в ЗМІ інформацією про те, що я нібито "причетний" до "Грін банку", ще раз категорично заявляю, що ніякого відношення до "Грін банку" не маю і ніколи не мав", - сказав він.

Нагадаємо, Служба безпеки України 31 травня оголосила в розшук колишнього міністра доходів і зборів Олександра Клименка.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!