Банк Клименка підозрюють у фінансуванні тероризму

П'ятниця, 11 липня 2014, 15:01

Генеральна прокуратура розслідує кримінальне провадження за фактом зловживання владою та службовим становищем колишнім міністром доходів і зборів Олександром Клименком та іншими службовими особами цього міністерства.

Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

Як зазначається, в рамках проведення розслідування, у тому числі, надавалося доручення щодо встановлення банківських установ, які були підконтрольні колишньому міністру та незаконно використовувалися або навіть зараз використовуються для переведення безготівкових коштів в готівкові та залучення їх до тіньових схем.

"В кінці червня на виконання вказаного доручення була отримана відповідь, де зазначено, що встановлено підконтрольну Клименку банківську установу ПАТ "Грін Банк", яка використовувалась та використовується для вищенаведених цілей", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

Також зазначається, що під час обшуку в приміщенні банку було знайдено та вилучено грошові кошти у розмірі майже 15 млн гривень та 150 тисяч доларів.

Окрім цього, в аналогічних банківських упаковках одного з українських банків також було вилучено 750 тисяч гривень, знайдених у громадянина.

"Слід звернути увагу, що найбільше клієнтів ПАТ "Грін Банк", які знімали великі суми коштів готівкою, є мешканцями Донецької та Луганської областей", - повідомляє прес-служба.

Також встановлено ще двох клієнтів банку, які отримували грошові кошти готівкою в сумі понад 19 млн гривень кожен. Наразі перевіряється причетність вказаного банку до фінансування тероризму та сепаратизму на Сході України.

"На даний час проводиться огляд вилучених документів та вирішується питання про внесення відповідних даних до Єдиного реєстру досудових розслідувань за відповідними статями Кримінального кодексу України", - зазначає прес-служба.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!