Ціни на нафту знижуються

Четвер, 18 вересня 2014, 09:23

Ціни на нафту знижуються під тиском сильного долара і значного підвищення запасів нафти в США.

Про це повідомляє "Reuters".

До 7,55 (за київським часом) ф'ючерси на Brent подешевшали на 0,67 долара до 98,3 долара за барель, а ф'ючерси на WTI - на 0,78 долара до 93,64 долара за барель. На початку тижня Brent подешевшала до мінімуму за 26 місяців за рахунок слабкого попиту при стабільно високій пропозиції.

"Ніщо не сприяє зростанню цін. Долар зміцнюється, а ринок в цілому слабкий із великими запасами", - сказав керуючий ризиками на нафтовому ринку Mitsubishi Corp в Токіо Тоні Нунан.

Реклама:

Курс долара до валютного кошика зріс до максимуму за понад чотири роки через можливість більш раннього, ніж прогнозується, підвищення процентних ставок ФРС.

Запаси нафти в США зросли на 3,67 мільйона барелів минулого тижня, за даними Управління енергетичної інформації, при прогнозі зниження на 1,6 мільйона барелів.

На думку Нунана, ціни на нафту, значно впали з червня, близькі до нижчої точки, і ринки очікують, що ОПЕК скоротить видобуток. Ціна Brent впала на 15% порівняно з відзначеним в червні дев'ятимісячним піком 115,71 долара за барель.

Генеральний секретар ОПЕК повідомив у вівторок, що організація може знизити ліміт середньодобового видобутку на 500,000 барелів в 2015 році до 29,5 мільйона. Інші керівники ОПЕК припускають, що попит на нафту підвищиться з наближенням зими і підтримає ціни.

Лівія знизила видобуток нафти на 200,000 барелів на добу через зупинку видобутку на родовищі ель-Шарара, а в Нігерії триває страйк нафтовиків.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!