Словацька Eustream починає тестувати реверс газу в Україну

П'ятниця, 15 серпня 2014, 09:46

З 16 серпня словацький газотранспортний оператор Eustream почне тестування газопроводу Вояни-Ужгород для поставок газу в Україну.

Про це сказано в повідомленні компанії, передає "ЛігаБізнесІнформ".

"Eustream повідомляє, що 16.08.2014 поступово починає фазу тестування газопроводу Вояни-Ужгород. Фаза тестування буде включати в себе запуск і перевірку надійності. Після завершення випробувань на початку вересня 2014 повинен бути запущений комерційний стандарт роботи", - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, раніше "Укртрансгаз" заявив, що на компресорній станції Ужгород завершений повний комплекс робіт по забезпеченню технічної можливості прийому природного газу з боку Словаччини.

Реклама:

Словацький оператор Eustream також повідомив, що завершив підготовчі роботи на газопроводі для поставок газу в Україну через територію Словаччини.

До поставкам газу в Україну через Словаччину проявили інтерес близько двох десятків європейських постачальників, що, відповідно до меморандуму, передбачає можливість почати постачання газу зі Словаччини вже з 1 вересня цього року.

Нагадаємо, "Газпром" з 16 червня 2014 перевів Україну на передоплату поставок російського газу, знизивши подачу палива для українських споживачів до нуля.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: