Другий транш від МВФ може зміцнити гривню на 20-30 копійок

Понеділок, 11 серпня 2014, 17:31

Другий транш кредиту Міжнародного Валютного Фонду може зміцнити гривню на 20-30 копійок.

Про це йдеться в прес-релізі компанії FIBO Україна.

Як зазначається, вартість гривні в серпні буде залежати від військово-політичної та економічної ситуації в країні.

Курс готівкового долара в цей період, за прогнозами аналітиків компанії FIBO Україна, може коливатися в діапазоні 12,4 - 13,1 гривень.

Реклама:

"Тиск на гривню чинить триваючий військовий конфлікт на сході України, а також торгова війна з Росією. Заборона на поставки українських продуктів на російський ринок негативно відбивається на платіжному балансі країни, в якому частка товарного експорту з Росією становить майже 23%", - йдеться в прес-релізі.

В результаті, зниження виручки за експортними операціями зменшить оборот іноземної валюти, що в підсумку призведе до її дефіциту і подорожчання курсу долара по відношенню до гривні, вважають в компанії.

"Стабільність гривні в першу чергу буде залежати від політичної ситуації в країні, і від готовності прийняття важливих законопроектів для подальшої співпраці з МВФ" - прогнозує Сергій Поплавський, директор компанії FIBO Україна.

"Залучення другого траншу кредиту в розмірі 1,4 млрд доларів в серпні дозволить збільшити розмір міжнародних резервів, що в свою чергу сприятливо відобразиться на сальдо платіжного балансу України. На цьому тлі гривня може зміцнитися на 20-30 копійок", - вважає Поплавський.

Середній курс продажу готівкового долара за підсумками липня підвищився на 3,9% до 12,5 гривень. З початку 2014 року гривня девальвована на 55,26%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!