Коломойський через суд почав викидати Ставицького із "газового бізнесу" - ЗМІ

Понеділок, 21 липня 2014, 11:41

Компанія з орбіти нинішнього губернатора Дніпропетровщини Ігоря Коломойського хоче повернути собі контроль над 90% акцій ЗАТ "Видобувна компанія "Укрнафтобуріння".

Про це пише Вадим Стародубцев у "Діловій столиці".

У липні цього року кіпрська компанія "Деріпон Коммершал ЛТД" (Deripon Commercial Limited) подала позов до кількох відповідачів, серед яких британські компанії "Арес Системс ЛТД" (Ares Systems) і "Аріана Бізнес Лімітед" (Ariana Business), які володіють 45% акцій "Укрнафтобуріння".

Deripon Commercial Limited зараз належить 45% акцій "Укрнафтобуріння".

Реклама:

До 14 грудня 2012 року ця компанія володіла 90% акцій підприємства, поки не продала половину своїх акцій близьким до екс-міністра енергетики Едуарда Ставицького фірмам Ares Systems і Ariana Business. Ці компанії були зареєстровані у 2012 році; керує ними Юлія Лобанова.

Тепер Deripon Commercial Limited вимагає визнати недійсними два договори купівлі-продажу акцій, укладені з вказаними компаніями, і відновити її у правах мажоритарного акціонера.

Deripon Commercial Limited входить в орбіту Коломойського з 2009 року. Компанією володіє його фірма з Віргінських островів Burrard Financial Corp.

 У 2009 році Коломойський викупив контрольну долю в "Укрнафтобуріння" у структур екс-міністра екології та природних ресурсів Миколи Злочевського. Саме Злочевський, будучи главою Держкомітету природних ресурсів, видав "Укрнафтобурінню" ліцензію на розробку найперспективнішого українського газового родовища  Сахалінського (Харківська обл.).

Його запаси газу оцінюються у 15 млрд кубометрів - майже на 6 млрд доларів у нинішніх цінах.

Наші гроші

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!