Новації бюджетних відносин не можуть бути прийняті навіть за основу - УАК

Середа, 16 липня 2014, 16:47

Запропоновані Міністерством фінансів новації міжбюджетних відносин не можуть бути прийняті навіть за основу, оскільки вони зводять нанівець проголошену урядом реформу з децентралізації влади.

Про це йдеться у повідомленні Асоціації міст України.

Як наголошується, АМУ провела обрахунок доходів місцевих бюджетів в пілотних містах та загалом по Україні на 2015 рік за методологією, запропонованою в новаціях Мінфіном.

На прикладі Кривого Рогу Дніпропетровської області картина наступна:

Реклама:

а) обсяг надходжень на делеговані повноваження в 2015 році становитиме - 775 млн гривень, обсяг видатків в 2014 році становить - 833 млн гривень.

Дефіцит в 2015 році становитиме - 58 млн гривень.

б) з 10% податку на прибуток приватних підприємств, який буде зараховано до обласного бюджету повернеться до міста 5,8 млн гривень, а видатки на утримання об'єктів, які Мінфін пропонує передати місту складуть: медзаклад Укрзалізниці - 10 млн гривень, база олімпійської підготовки "Україна" - 0,3 млн гривень, служба дільничних  інспекторів - 10,5 млн гривень.

Загалом -  20,8 млн гривень. Дефіцит - 15 млн гривень або 259%.

Як повідомлялося, під головуванням прем'єр-міністра України 14 липня відбулася нарада з питань формування взаємовідносин державного бюджету з місцевими бюджетами у 2015 році, під час якої Міністерство фінансів презентувало "Новації бюджетних відносин в контексті децентралізації повноважень та фінансів".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!