ЄБРР надав "Українським аграрним інвестиціям" кредитну лінію на 13 мільйонів

П'ятниця, 6 червня 2014, 15:48

Європейський банк реконструкції та розвитку в рамках схваленої раніше програми допомоги українським клієнтам на 150 мільйонів євро надав компанії "Українські аграрні інвестиції" кредитну лінію на поповнення обігового капіталу в розмірі 13 мільйонів євро.

"Проект входить до загального плану оперативного реагування ЄБРР в Україні, спрямований на підтримку реального сектора вітчизняної економіки", - наголошується в повідомленні банку в четвер.

ЄБРР уточнює, що УАІ співпрацює з банком з 2010 року і експлуатує понад 70 господарств, розташованих в північній і західній Україні.

Кредитні кошти дозволять компанії у повному обсязі забезпечити сезонний обіговий капітал, необхідний для збору врожаю на 175 тисяч га, тоді як можливості фінансування в Україні значно скоротилися.

Реклама:

ЄБРР є найбільшим фінансовим інвестором в Україні: на 1 травня 2014 року банк виділив 8,4 млрд євро у рамках 327 проектів.

ЄБРР розраховує вкладати приблизно 1 млрд євро на рік, а з лютого 2014 року і до цього часу річний рівень інвестицій перевищив 400 млн євро.

Інтерфакс-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: