Медведєв: Росія оскаржить санкції США в СОТ

П'ятниця, 20 червня 2014, 14:03

Росія направила комюніке до СОТ про невиконання США своїх торгових зобов'язань у зв'язку з низкою введених цією країною санкцій проти російських організацій.

Про це повідомив сьогодні прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв на засіданні Міжнародного юридичного форуму, пише "Прайм".

"США ввели проти Росії санкції, які створюють негативні наслідки в зовнішній торгівлі, ми ці санкції вирішили оскаржити в СОТ, хоча ми розуміємо, що це буде непросто, оскільки США мають в СОТ і доктринальний, і практичний авторитет", - зауважив прем'єр.

За словами прем'єра, реакція СОТ на суперечку Росії і США про санкції дозволить оцінити неупередженість і об'єктивність Органу з вирішення спорів цієї організації.

Реклама:

"Такі санкції порушують правила самої СОТ, в тому числі режим найбільшого сприяння в торгівлі, оскільки проявляється дискримінація до постачальників товарів і послуг іншої країни, порушується пряма заборона другої статті Генеральної угоди від торгівлі послугами і зобов'язання СОТ з торгівлі специфічними фінансовими послугами", - пояснив прем'єр.

Прем'єр-міністр також підписав низку розпоряджень про наймання юридичних компаній для захисту інтересів Росії у зв'язку з санкціями щодо країни.

"За останній час я підписав цілу низку розпоряджень уряду про наймання юридичних компаній для захисту інтересів нашої країни".

"Погано це чи добре - не знаю, але юристи отримали роботу", - сказав він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: