"Нафтогаз" направив "Газпрому" пропозицію врегулювання суперечки

Понеділок, 2 червня 2014, 09:01

Компанія "Нафтогаз України" направила російському "Газпрому" проект додаткової угоди, яка дозволить врегулювати всі спірні питання щодо імпорту російського газу.

Про це повідомляють в українській компанії, пише "Радіо Свобода".
 
"1 червня "Нафтогаз" направила проект додаткової угоди до укладеного 19 січня 2009 року контракту купівлі-продажу природного газу на період з 2009 до 2019 років між "Нафтогазом" і "Газпромом". Додатковою угодою передбачається внесення змін до умов контракту у частині ціни, обсягів та умов поставок природного газу", - йдеться у повідомленні компанії.

Як повідомлялося, 30 травня "Нафтогаз" перерахував "Газпрому" 786,3 мільйона доларів за газ, імпортований у лютому-березні цього року, повністю сплативши за поставки палива за перший квартал за ціною 268,5 доларів за тисячу кубів.

Нагадаємо, 2 червня має відбутися четвертий раунд тристоронніх переговорів у складі Україна-Росія-ЄС щодо постачання російського газу в Україну.

Якщо під час цих переговорів не буде досягнуто домовленостей, то, як заявляв український прем’єр-міністр Арсеній Яценюк, Київ подасть звернення до Стокгольмського арбітражу. Всі підготовчі процедури до подання завершені, для цього Україна оплатила рахунки, щодо яких немає спору, зазначив Яценюк.

Наразі Росія встановила для України одну з найвищих цін на газ – майже 500 доларів за тисячу кубометрів. Дорожче газ купує лише Франція, яка платить 550 доларів за тисячу кубометрів.

Реклама:

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!