НБУ у травні купив держоблігацій на 12,45 мільярда

Четвер, 12 червня 2014, 09:40

Національний банк у травні поточного року придбав у власність державні облігації України на 12,45 мільярда гривень, продаж цінних паперів зі свого портфеля НБУ не проводив.

Про це повідомляється на сайті регулятора.

За інформацією НБУ, з початку року регулятор придбав у власність держоблігації на 43,6 мільярда гривень і 5 мільйонів доларів і не проводив операції з продажу цінних паперів України зі свого портфеля.

Нацбанк також повідомив, що к травні не проводив операцій з купівлі і продажу держоблігацій України через механізм двостороннього котирування.

Реклама:

Згідно з повідомленням регулятора, за результатами аукціонів з розміщення облігацій внутрішньої держпозики у національній валюті, проведених у травні, до держбюджету надійшло 2,3 мільярда гривень (з початку року - 23,6 мільярда гривень), в іноземній валюті - 0,25 мільярда доларів (з початку року - 0,45 мільярда доларів).

Середньозважена прибутковість ОВДП у національній валюті за їх первинного розміщення у травні становила 16,38% річних (з початку року - 13,52%), в іноземній валюті - 3% (з початку року - 3,88%).

Також повідомляється, що погашення і виплата доходу по ОВДП проводилися своєчасно і в повному обсязі, який з початку року становив 34,25 мільярда гривень, зокрема погашення - 22,7 мільярда гривень, виплата купонного доходу - 11,55 мільярда гривень.

УНІАН

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!