Споживчі настрої в Україні погіршилися - дослідження

Середа, 21 травня 2014, 13:41

Індекс споживчих настроїв у квітні погіршився на 5,5 пункту - до 61.

Про це свідчать дані щомісячного дослідження компанії GfK Ukraine, передає "Інтерфакс-Україна".

"Після зростання в березні, квітень приніс погіршення споживчих настроїв... Військове протистояння на Донбасі не могло не позначитися на споживчих настроях. Водночас більшість сприймає цю кризу як короткочаснну, далі залишаючись більш оптимістичними щодо розвитку економіки в середньостроковій перспективі", - наголошується в прес-релізі компанії.

Згідно з прес-релізом, індекс доцільності здійснювати великі покупки в квітні не змінився, зберігшись на рівні 55,5 пункту.

Реклама:

При цьому очікування українців щодо динаміки безробіття в квітні залишилися без змін: відповідний індекс дорівнює 142,7 пунктам.

"На тлі стабілізації курсу національної валюти після суттєвої девальвації стрімко знизилися девальваційні очікування: цей індекс зменшився на 18,1 пункту до 123,9, найбільш низького рівня з жовтня 2013 року. Це стримало та інфляційні очікування, де індекс у квітні зріс лише на 1,1 пункту - до 175,4", - наголошується в повідомленні.

У прес-релізі також наголошується, що в квітні 2014 з вибірки дослідження споживчих настроїв в Україні було видалено Крим. Дані за попередні періоди були відповідним чином відкориговані.

Індекс споживчих настроїв в Україні визначається на підставі вибіркового дослідження домашніх господарств країни, в ході якого опитується 1 тис. осіб у віці від 15 до 59 років.

Українська дослідницька компанія GfK Ukraine входить до міжнародної дослідницької мережі GfK Group.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: