Світовий банк прогнозує зниження ВВП України на 3%

П'ятниця, 4 квітня 2014, 14:44

Світовий банк прогнозує зниження ВВП України на 3% в 2014 році.

Про це повідомила економіст київського офісу СБ Анастасія Головач, пишуть "Українські новини".

"У 2014 році ми очікуємо зниження ВВП (Україна) на рівні 3%", - сказала вона.

Основними факторами, які визначатимуть економічну динаміку в 2014 році СБ називає зниження внутрішнього попиту в результаті прийнятих урядом антикризових заходів, а також зменшення капітальних інвестицій.

Реклама:

У свою чергу координатор сектору боротьби з бідністю та макроекономічної політики Лалита Мурті пояснила, що при формуванні прогнозу по ВВП України враховувалися всі економічні фактори і ризики.

"Ми врахували прогноз по Росії, збільшення цін на газ для населення, деструкцію економічної діяльності. Всі ці фактори включені. Крім того, ми зробили деякі припущення. Якщо будуть проблеми з поставками газу, то показник зниження ВВП може бути ще меншим", - сказала Мурті.

Щодо окупованого Криму, експерти Світового банку відзначають його незначну роль у загальному ВВП країни і дотаційність півострова.

"Крим є незначним і його частка у ВВП країни становить лише 3% ВВП. Він завжди був чистим реципієнтом бюджетних трансфертів та його роль є незначною", - відповів директор СБ по Україні, Білорусі та Молдові Чімяо Фан на запитання щодо того чи був включений прогноз по економіці Криму в загальнодержавний.

Крім того, представники Світового банку відмовилися давати прогноз щодо рівня курсу гривні в 2014 році, відзначивши, що вони завжди виступали за гнучкість обмінного курсу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!