Ціни на газ для теплокомуненерго зростуть на 40% з травня 2015

Середа, 2 квітня 2014, 17:47

Кабінет міністрів рекомендує Нацкомісії держрегулювання енергетики з 1 травня 2015 підвищити на 40% граничні ціни на природний газ для підприємств комунальної теплоенергетики.

Про це йдеться в постанові №81 від 25 березня, пишуть "Українські новини".

Крім того, НКРЕ рекомендовано підвищити ціни на газ для теплокоммуненрего з 1 травня 2016 ще на 20%, і з 1 травня 2017 - також на 20%.

З серпня 2010 року ціна на природний газ для підприємств комунальної теплоенергетики залишається незмінною і становить 1 309,2 гривні за тис. куб. м (з урахуванням ПДВ, збору до тарифу на природний газ у вигляді цільової надбавки, тарифів на транспортування, розподіл і постачання газу за регульованим тарифом).

Реклама:

У постанові також йдеться, що в разі перегляду будь-яких складових роздрібних і граничних цін на природний газ (ПДВ, збір у вигляді цільової надбавки до діючого тарифу на газ, тарифи на послуги з транспортування, розподілу і постачання, ціни газу як товару) тарифи для підприємств ТКЕ мають бути переглянуті.

Як повідомлялося, Кабмін рекомендує Національній комісії державного регулювання у сфері комунальних послуг з 1 липня підвищити тарифи на теплопостачання в середньому на 40%.

Даний рівень підвищення є середнім по Україні: для окремих підприємств комунальної енергетики буде нижче, для інших - вище, залежно від економічної обгрунтованості нинішніх тарифів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: