ЄС виділив Україні 19,1 мільйона євро на держкордон та екологію

П'ятниця, 11 квітня 2014, 12:49

Євросоюз 11 квітня виділив Україні 19,1 млн євро на покращення управління державним кордоном і підтримку екології.

Про це йдеться в повідомленні представництва ЄС в Україні, пишуть "Українські новини".

"Сьогодні Європейська Комісія здійснила (платежі) на користь уряду України в рамках програм секторальної бюджетної підтримки на загальну суму 19,075 млн євро. З них 14,775 млн євро буде спрямовано на покращення управління держкордоном, а 4,3 млн євро - на поліпшення управління у сфері охорони навколишнього середовища", - наголошується в повідомленні.

Дані платежі ЄС здійснив за результатами, досягнутими Україною в реалізації відповідних стратегій у відповідності з умовами, узгодженими ЄС і урядом України в рамках угоди про фінансування, підписаного в 2011 році.

Реклама:

Оцінка Єврокомісії показала, що в реалізації програми секторальної бюджетної підтримки в екологічній сфері Україна виконала 5 умов з 9, серед них: розробка регіональних програм захисту навколишнього середовища, спрощення екологічної дозвільної системи тощо.

Деякі індикатори (у тому числі модернізація інфраструктури управління відходами та стабілізація ситуації з викидами забруднюючих речовин та парникових газів) не були виконані в узгоджених обсягах.

З цієї причини ЄС перерахував Україні 4,3 млн євро з передбачених 10 млн на підтримку екології.

Що стосується програми управління держкордоном, то Україна виконала 7 з 11 умов, передбачених даною програмою, в тому числі умова створення системи електронної митниці, скорочення на 20% часу очікування при перетині кордону.

Деякі індикатори (у тому числі зменшення рівня корупції, просування в процесі демаркації кордону, створення телекомунікаційних та онлайн-мереж зв'язку між прикордонною і митною службами) виконані не були.

З цієї причини ЄС перерахував Україні 14,775 млн євро з більш ніж 22 млн на покращення управління держкордоном.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: