ЄС пообіцяв Україні 1,6 мільярда євро прямої фіндопомоги

Вівторок, 11 березня 2014, 10:15

Країни ЄС можуть виділити Україні до 1,6 млрд євро у вигляді прямої фінансової допомоги.

Про це повідомив заступник голови Єврокомісії Оллі Рен після засідання учасників Єврогрупи ввечері в понеділок , 10 березня, пише  ZN.UA з посиланням на Deutsche Welle.

Рен, однак, підкреслив, що спочатку Україна повинна укласти договір з Міжнародним валютним фондом і взяти на себе зобов'язання проводити економічні реформи.

Як повідомлялося, Світовий банк висловив готовність надати Україні в поточному році додаткову допомогу в розмірі до 3 млрд доларів.

Реклама:

"Ми обіцяємо надати підтримку населенню України в ці важкі часи і дуже сподіваємося на те, що ситуація в цій країні незабаром стабілізується", - заявив у Вашингтоні глава Світового банку Джим Ем Кім.

Він вказав, що уряду в Києві потрібно надати підтримку у проведенні "терміново необхідних реформ" , покликаних вивести українську економіку на шлях стабільного зростання.

Рішення про виділення додаткової допомоги Україні має бути затверджене правлінням Світового банку. Експерти банку констатують, що Україна зіткнулася "  цілою низкою серйозних викликів".

Вони вважають, що головними пріоритетами нового керівництва в Києві повинні бути посилення банківського сектора, реформування енергетики, поліпшення інвестиційного клімату та боротьба з корупцією та безгосподарністю.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!