ЄС призупинить переговори щодо "Південного потоку"

Понеділок, 10 березня 2014, 12:45

Євросоюз збирається припинити співпрацю з Росією щодо газопроводу "Південний потік".

Про це повідомив єврокомісар з питань енергетики Гюнтер Еттінгер, передають "Вести.ru".

"Я не буду намагатися прискорити хід переговорів з приводу газових трубопроводів, наприклад, щодо "Південного потоку". Навпаки, такі переговори будуть відкладені", - заявив Еттінгер.

За його словами, ніякої необхідності терміново шукати способи збільшення імпорту енергії до Європи в даний момент немає. Європейські країни не бояться перебоїв у поставках газу, так як зимовий опалювальний сезон вже закінчується.

Реклама:

Як наголошується, у "Старого світу" є багато претензій. Зокрема, європейці сумніваються в тому, наскільки справедлива тарифна політика "Газпрому".

Еттінгер також підтвердив, що підтримує санкції проти Росії. Зокрема, мова йде про припинення переговорів щодо спрощення візового режиму і можливе ​​заморожування активів окремих осіб. Але він висловився проти масштабних економічних санкцій, які б торкнулися всієї економіки Росії.

"Південний потік" - це газопровід, через який паливо можна постачати до Європи через Чорне море в обхід України і Туреччини. До 2018 року він повинен дозволити забезпечувати 15% енергії, що імпортується ЄС.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!