"Укртелеком" витратить 1,4 мільярда на розвиток технологій

П'ятниця, 7 лютого 2014, 11:29

"Укртелеком" оголосив про випуск облігацій на загальну суму 1,4 млрд гривень.

Про це пише "Комерсант-Україна".

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку зареєструвала чотири серії випущених "Укртелекомом" облігацій. Серії S і U випущені в кількості 6 тис штук, а серії V і T - 8 тис штук. Вартість однієї облігації для всіх чотирьох серій становить 50 тисяч гривень.

Таким чином, це принесе "Укртелекому" 1,4 млрд гривень які провайдер має намір направити на підвищення ефективності існуючої телекомунікаційної мережі та будівництво нової інфраструктури.

Реклама:

Нагадаємо, в листопаді минулого року "Укртелеком" оголосив про додаткову емісію облігацій на суму 59,9 млн гривень. Цінні папери повинні були бути бездокументарними.

"Укртелеком" є найбільшим інтернет-провайдером в Україні. Його абонентська база за підсумками 2013 становить 1,64 млн осіб.

Провайдер надає інтернет-доступ переважно за технологією ADSL, що дозволяє передавати дані по телефонному проводу. На сьогоднішній день ця технологія є морально застарілою і практично не використовується в світі.

Як повідомляється, модернізація дозволить "Укртелекому" розширити зону покриття мереж, що працюють за стандартом Ethernet (широкосмуговий доступ). Крім того, провайдер впровадить технологію підвищення пропускної здатності оптичних мереж DWDM.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!