Російська система грошових переказів Migom призупинила діяльність в Україні

Середа, 12 лютого 2014, 08:55

Відкликання ліцензії у російського банку "Євротраст" спровокував призупинення діяльності його системи грошових переказів Migom, яка займала близько 6% ринку українських транскордонних операцій.

Про це пише "Комерсант-Україна" з посиланням на повідомлення Центробанку.

Як повідомляється, це пов'язано з тим, що Банк Росії відкликав ліцензію у її розрахункового банку - російського "Євротраст". Кредитна установа витратило на сумнівні операції понад 7 млрд рублів за дев'ять місяців 2013 року і у зв'язку з втратою ліквідності не забезпечувало своєчасного виконання зобов'язань перед кредиторами та вкладниками.

"Банком проводилась високоризикована кредитна політика. При цьому кредитна організація надавала Банку Росії недостовірну звітність, приховувала факти невиконання вимог кредиторів і вкладників, а також втрату капіталу", - йдеться в повідомленні центробанку.

Реклама:

В "Євротраст" призначено тимчасову адміністрацію. Установа займає 201-е місце за величиною активів в банківській системі Російської Федерації.

У Москві система Migom зупинила видачу переказів в середині минулого тижня, пише видання.

Українські банки-партнери Migom повідомили, що вже припинили співпрацю з системою.

"Зараз система повністю припинила діяльність в Україні і відмовилася співпрацювати з багатьма банками в Росії", - сказали у ВТБ Банку.

У "ПриватБанку" перестали співпрацювати з Migom, а в Ощадбанку тимчасово призупинили роботу з системою, оскільки вона не переводить і не виплачує кошти.

У службі підтримки системи Migom припинення операцій в Україні вчора пояснили технічними неполадками, проте не змогли пояснити, коли очікують вирішення проблем.

"Ми тимчасово призупинили виплату переказів. Якщо платіж завис, то відправник повинен прийти в банк, з якого він відправляв переклад, і написати заяву на повернення грошових коштів", - повідомили в службі підтримки Migom.

За даними Нацбанку, в 2012 році українці за допомогою системи Migom отримали 6% від загального обсягу транскордонних переказів, здійснених міжнародними системами переказів, створених нерезидентами. Через систему надійшло 216 млн доларів.

Дані за 2013 Нацбанк ще не оприлюднював. В Україні Migom у своєму розпорядженні має близько 5 тисяч точок.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!