S&P знизило рейтинг компанії Жеваго

Понеділок, 10 лютого 2014, 15:10

Міжнародне рейтингове агентство Standard&Poor's знизило довгостроковий рейтинг гірничорудної компанії Ferrexpo за зобов'язаннями в національній валюті з "B" до "B-" з негативним прогнозом.

Про це йдеться в повідомленні агентства, пише "Інтерфакс-Україна".

Як наголошується, прогноз був знижений через те, що компанія піддається підвищеним країновим ризикам через наявність основних активів в Україні, чий суверенний кредитний рейтинг недавно був погіршений до "CCC+".

"Ми вважаємо, що Ferrexpo, швидше за все, витримає суверенний валютний дефолт України, і підтверджуємо довгостроковий рейтинг в іноземній валюті на рівні "В-", - йдеться в повідомленні.

Реклама:

S&P також підтвердило короткостроковий кредитний рейтинг Ferrexpo на рівні "В" і рейтинг випуску пріоритетних незабезпечених облігацій Ferrexpo Finance PLC на 500 млн доларів "В".

Рейтинг очікуваного рівня відшкодування боргу після дефолту "3", присвоєний цим облігаціям, залишився без змін, відображаючи очікування агентства "значного" відшкодування боргу у разі дефолту.

Агентство вважає, що зростання політичної нестабільності в країні може зумовити підвищення ризиків несприятливого втручання з боку держави і можливе припинення операційної та банківської підтримки.

S&P додає, що як і раніше оцінює профіль фінансових ризиків Ferrexpo як "агресивний".

Відповідно до базового сценарію агентства, який передбачає зниження цін на залізну руду з 110 доларів за тонну в 2014 році до 100 доларів за тонну в 2015 році, капітальні витрати компанії зумовлять від'ємне значення вільного грошового потоку від операційної діяльності в найближчі роки.

"Разом з тим, наскільки ми розуміємо, керівництво може коригувати розмір капітальних витрат з урахуванням ринкових умов, розміру грошового потоку від операційної діяльності та доступності фондування", - йдеться в повідомленні.

Крім того, S&P звертає увагу на помірний рівень боргу і високі коефіцієнти для присвоєного рівня рейтингів. За його прогнозами, відношення "скоригований борг/EBITDA" становитиме менше 2,5x в 2013 році.

Ferrеxpo plc володіє 100% акцій Ferrexpo AG, якій, у свою чергу, належить 97,34% акцій Полтавського ГЗК і 100% Ерістовського ГЗК.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: