МВФ покращив прогноз світового зростання економіки

Вівторок, 21 січня 2014, 17:37

Міжнародний валютний фонд незначно поліпшив прогноз світового економічного зростання до 3,7% в 2014 році за рахунок поліпшення економічної ситуації в розвинених країнах.

Про це йдеться в Огляді світової економіки, опублікованому на сайті Фонду.

Раніше, в жовтні 2013 року, МВФ прогнозував зростання світової економіки на рівні 3,6%.

"Як очікується, економічна активність зросте в 2014 і 2015 роках - переважно за рахунок відновлення розвинених економік - і зумовить зростання в 3,7% в 2014 році з подальшим збільшенням цього показника до 3,9% в 2015 році", - йдеться в огляді.

Реклама:

Така оцінка збігається з раніше опублікованими оглядом Світового банку, також прогнозує зростання світової економіки в основному за рахунок відновлення економік розвинених країн.

При цьому в МВФ зазначають, що прогноз зростання світового ВВП на 2015 рік не змінювався і залишився на рівні, визначеному в жовтні 2013 року. Більше того, у Фонді наголошують, що, незважаючи на прогнозоване зростання, ризики спаду економіки залишаються досить імовірними.

"У розвинених економіках економічні розриви залишаються значними, і тому їх монетарна політика має бути згідною ситуації при збереженні фіскальної консолідації. У країнах основоположним чинником зростання стане зовнішній попит розвинених країн, в той час як внутрішнє споживання як і раніше залишиться слабким", - йдеться в огляді.

При цьому аналітики МВФ відзначають, що в ряді країн можливе введення заходів монетарної підтримки, а в інших - розвиток близько до потенціалу, і тому подальше зростання можливе тільки за умови проведення структурних реформ.

За прогнозами МВФ, зростання економіки в країнах, що розвиваються складе в 2014 році в цілому 5,1% - в основному за рахунок зростання економіки Китаю та Індії. У той же час у країнах Центральної та Східної Європи зростання буде меншим - 2,8% , а в державах СНД - 2,6%.

У той же час зростання економіки США, за оцінками МВФ, складе 2,8%, зростання економіки єврозони - 1% з подальшим ростом до 1,4% в 2015 році, Японії - 1,7% в 2014 і 2015 роках.

УНІАН

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!