Заборгованість із зарплати у Донецькій області зменшено - ОДА

Понеділок, 20 січня 2014, 13:26

Заборгованість із зарплати на підприємствах Донецької області зменшилася в півтора разу за результатами минулого року.

Про це повідомив губернатор Донецької області Андрій Шишацький під час прес-конференції в понеділок, передає "Інтерфакс-Україна".

"Заборгованість із зарплати в області знижено фактично в півтора разу. Сьогодні ми можемо говорити про те, що повністю погашено борги перед працівниками 150 підприємств",- сказав Шишацький, додавши, що якщо на 1 січня 2013 року сукупна заборгованість економічно активних та підприємств-банкрутів області становила 173 млн гривень, то на початок поточного року - 115 млн гривень.

Голова ОДА зазначив, що ліквідації заборгованості із зарплати передує велика робота і регіональних органів влади, і органів прокуратури, міліції та юстиції.

Реклама:

Шишацький також зазначив, що попри те, що через складну економічну ситуацію деякі бюджети області минулого року не виконали призначень Мінфіну, на Донеччині виконувалися всі соціальні програми, а також не існує заборгованості із заробітної плати бюджетникам і соціальних виплат.

Відповідаючи на запитання журналістів щодо ухвалення та розгляду обласного бюджету, голова облдержадміністрації сказав, що головний фінансовий документ області буде розглянуто на колегії ОДА вже 23 січня, після чого його буде передано на розгляд профільних комісій облради.

"І є попередні дані, що вже 28 січня питання ухвалення обласного бюджету буде винесено на розгляд сесії облради",- сказав Шишацький.

За словами губернатора, обласний бюджет на поточний рік "має стати менш напруженим, ніж у 2013 році".

Зокрема, згідно з проектом головного фінансового кошторису регіону, передбачено збільшення фінансування основних статей порівняно з 2013 роком у середньому від 3% до 8%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: