Китайська компанія може інвестувати в будівництво нового НПЗ в Україні

Середа, 25 грудня 2013, 19:26

Китайська енергетична компанія PetroChina може виступити інвестором в будівництві нового нафтопереробного заводу в Україні.

Про це заявив міністр енергетики та вугільної промисловості Едуард Ставицький на прес-конференції в середу, передає УНІАН.

"Підготовлений і підписаний меморандум з PetroChina і міністерством енергетики, в якому якраз описане це питання" , - сказав міністр.

"На мій погляд, в Україні є два майданчики, які можуть зацікавити інвестора. Це один майданчик приватного інвестора - Херсонський нафтопереробний завод, другий майданчик - це в районі Одеси", - додав міністр.

Реклама:

Також Ставицький зазначив, що міністерство має намір в першому півріччі 2014 підготувати попереднє техніко-економічне обгрунтування будівництва заводу і надати його китайській компанії.

Як повідомлялося, влітку поточного року міністр енергетики та вугільної промисловості Едуард Ставицький обговорив з представниками китайської енергетичної компанії PetroChina International співробітництво в нафтовій галузі.

PetroChina International - китайська державна нафтова компанія . Штаб-квартира в Пекіні.

PetroChina "відібрала" у першому кварталі 2012 року у ExxonMobil світове лідерство за обсягом видобутку нафти. Середньодобовий видобуток нафти китайською компанією на той час становив 2,43 мільйона барелів на день, ExxonMobil - 2,3 мільйона.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!